aanvullende informatie exposities

Sandra van Riet - Hans Sennema

uitnodigingklik op de afbeeldingen voor groot formaat
 

Jaaragenda exposities BREEKijzer-leden in de Giethal van CIVON

 

Sandra van Riet | 13 januari t/m 28 februari 2020 Keramische werken: de simpele vorm, zonder overbodige toevoegingen, een schaal voor het eten, een beker om eruit te drinken. Een versiering met betekenis. De vorm die al eeuwen oud is, onverbeterbaar en waar geen trend of mode grip op heeft. Waarin je schoonheid herkent. Een mens wil niet meer in zijn leven dan deze eenvoud die de menselijke maat bepaalt.

Ton van Vliet | 9 maart t/m 24 april 2020 Ton laat een aantal in de Achterhoek gemaakte zwart-wit foto’s zien, gemaakt met de technische camera op 4 x 5 inch. Als opname materiaal is fotopapier gebruikt. Het geeft een bijzondere sfeer, niet alleen door het materiaal gebruik, maar ook door te spelen met scherp en onscherp en het scherpstelvlak bij de opnames. Weemoed, nostalgie, stilte zijn woorden die zowel bij de foto’s als bij de fotograaf passen.


Maarten ten Have | 4 mei t/m 19 juni 2020 Na jarenlang productontwerper geweest te zijn voor het bedrijf Nienhuis Montessori, is Maarten beelden gaan maken. Hij heeft een blauwe maandag op de AKI gezeten in Enschede en verder zichzelf veel geleerd. Hij maakt voor het festival Achterland toegangspoorten. Maakte daarvoor ook het werk NETNIX, een parodie op Netflix dat op Dumpert een hit werd. Dit jaar staat er weer wat te gebeuren maar dat is nog een geheim.

Ingo Krasenbrink & Luci Aversteeg | 29 juni t/m 14 augustus 2020 | Ingo en Luci ontwikkelen een symbiose tussen een juweel- en een grafisch- ontwerper. Een samensmelting van afbeeldingen, oud papier, reliëf met metaal en sieraden. Sieraden op handgeschept papier, gecombineerd door grafische volgorde, reliëf en tekenelementen. Zodat het werk ons verhalen kan vertellen of gewoon verrassen vanwege schoonheid en de harmonie.


Monique Klaassen | 24 augustus t/m 9 oktober 2020 Monique koos op de Academie ARTEZ te Kampen voor de autonome richting het vak schilderkunst. Daar ontwikkelde ze haar haar eigenbeeldtaal: van in eerste instantie figuratieve schilderkunst naar geometrische en abstracte schilderkunst. Ze laat haar laatste ontwikkelingen daarin zien.

No Time To Waste | 15-16 oktober t/m 23-24 november 2020

In het kader van Artem@artis 2020 eigentijds gebruik van handwerk en ambacht in de beeldende kunsten. Het zwaartepunt van de opdracht ligt in het gebruik en of hergebruik van duurzame materialen. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie stelt met deze oproep ontwerpers in de gelegenheid met een voorstel te komen dat de gelijkwaardige samenwerking tussen ambachtslieden en ontwerpers versterkt en dat kan leiden tot een duurzame toekomst van het ambacht. De expositie wil ook in onze regio Oude IJssel streek/Achterhoek en Bocholt/Borken meer dynamiek genereren en een ruimte/platform bieden voor jongeren en nieuwe projecten.ga terug naar expositie aankondiging